Deze mediterrane salade is lekker én verantwoord. De feta-rijstsalade zit vol met verse kruiden en specerijen. De druivenbladeren maken de salade helemaal af.
kooktijd30 minutesminutes
Weken30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1potdruivenbladeren*
300gbruine rijst
1komkommer
150gvijgengeweld
2rode uien
100gkalamata-olijvenontpit, grof gesneden
100gwalnotengrof gehakt
5elolijfolieextra vierge
2teentjesknoflookgeperst
½tlkaneelgemalen
2tloreganogedroogd
200gfeta
instructies
Week de druivenbladeren 30 min. in warm water. Spoel ze af, dep droog en leg op een bord.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Snijd de komkommer in blokjes, de vijgen in plakjes en de ui in halve ringen.
Giet de rijst af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
Schep de komkommer, vijgen, ui, olijven en walnoten erdoor.Voeg de olijfolie met de knoflook, kaneel en oregano toe en schep goed om.
Verkruimel de feta grof boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zouten peper.
Serveer de salade met de druivenbladeren.Laat iedereen aan tafel zelf de salade op het blad scheppen en oprollen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Ingelegde druivenbladeren zijn in pot of vacuüm verpakt te koop bij mediterrane supermarkten.Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten