Serveer de authentieke smaken van onze favoriete cucina! Met deze salade met artisjokken en tomaten start jij je Italiaanse diner heel goed.
kooktijd10 minutesminutes
Oven10 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
4oertomatenin dikke plakken
½bosjeoreganoblaadjes fijngesneden
1eltijmblaadjes
3tenenknoflookgeperst
80mlolijfolieextra vergine
4artisjokkengemarineerd
1struikjeradicchioblaadjes losgemaakt
4elrodewijnazijn
2bolletjesburrata
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en leg de tomaatplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kleine kom de oregano, tijm en knoflook met de olie. Sprenkel over de tomaten en strooi er zout en peper over.
Laat in ± 10 min. warm en iets zachter worden. Leg de groenten op een schaal. Schenk de kruidenolie in een kleine kom. Klop de azijn erdoor.
Verdeel de burrata over de groenten en geef de vinaigrette erbij.