Leve de vegan recepten. Er wordt volop geëxperimenteerd met vleesvervangers, maar: je maakt ze ook eenvoudig zelf. Probeer deze vegan broccoliniballetjes eens. Wij zijn al fan!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2bosjesbroccolini of bimikleingesneden
100grucola
1bosjemarjoleinblaadjes geplukt
30gpsylliumvezels*natuurwinkel
120ghaverkiemen of -zemelen
4elolijfoliemild, om in te bakken
1uifijngesneden
3tenenknoflookfijngesneden
200gvegan fetaverkruimeld
1citroenbio, rasp + 1 el citroensap
2eieren
2courgettesklein
voor erover:olijfolieextra vergine
voor erbij:haver fraîche, platbrood en kiemgroenten
instructies
Hak de broccolini en rucola met de helft van de marjolein fijn in de keukenmachine. Meng de psylliumvezels en haverkiemen erdoor.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 3-4 min. Voeg het broccolinimengsel toe en schep 1 min. om. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de feta, citroenrasp, eieren en wat zout en peper erdoor.
Vorm 22 balletjes van het mengsel. Plet ze licht en leg ze op een blad. Verhit 1 el olie in een koekenpan op laag vuur. Bak de balletjes in 2-3 min. per kant goudbruin. Gebruik evt. nog wat extra olie.
Schaaf de courgettes op een mandoline in lange plakjes van 3 mm dik en snijd die in slierten (of gebruik een juliennetrekker). Schep in een kom om met het citroensap, wat olie en de rest van de marjolein.
Serveer de balletjes met de courgettesalade, haver fraîche, plat brood en kiemgroenten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Psyllium- of vlozaadvezels zijn de zaadomhulsels van weegbree (Plantago). Goed als bindmiddel en vol vezels en voedingsstoffen.Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten