aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Wát een mooie kleuren op je bord, en dan is dit gerecht ook nog eens verrassend lekker. De aardbeien geven de kip een zoete en frisse touch.
kooktijd45 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
kip
4elolijfolieextra vergine+ extra voor erbij
1,2kghele kippenpotendus drumstick én dij met vel, doormidden gesneden
12tenenknoflookgehalveerd
10rodeAziatische sjalotten, gepeld, grote gehalveerd
750mlkippenbouillon
¼ingelegde citroenvruchtvlees en wit verwijderd, schil fijngesneden
1elkrenten
1chilipeperlang, rood, in de lengte gehalveerd
1bosjedragonblaadjes afgeplukt
1elkorianderzaad
1elvenkelzaad
salade
35gmacadamianotenongezouten, gehakt
4elmuntblaadjes
4elbladpeterselieblaadjes
60gamarantblaadjes*rood
125gaardbeienin dunne plakjes
½citroen+ halve citroenen voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Verhit 3 el olie in een braadpan op matig tot hoog vuur. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en braad ze rondom goudbruin aan. Schep ze op een bord. Draai het vuur lager en bak in dezelfde pan de knoflook en sjalotten in 3-4 min. glazig onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon, ingelegde citroen, krenten, chilipeper en de helft van de dragon toe. Breng aan de kook en voeg de stukken kip weer toe.
Sprenkel de rest van de olie erover en voeg het koriander- en venkelzaad toe. Zet de braadpan in de oven en braad onafgedekt 40 min. tot de kip gaar is. Er komt dan helder sap uit als je in het dikste gedeelte van de dij prikt met een satépen.
Meng voor de salade de macadamianoten, munt, peterselie, amarant, rest van de dragon en de aardbeien met het citroensap in een kom en schep door elkaar. Schep de kip en de salade op een schaal. Sprenkel er nog wat olie over en serveer met de halve citroenen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Amarantblaadjes zijn lastig verkrijgbaar, je kunt ze vervangen door rode basilicum. Of garneer met rode shisocress of iets anders naar eigen keus. Tekst en recept: Darren Robertson. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten