Een heerlijke mix van verse mosselen, witvisfilet, calamari en garnalen.. Alle ingrediënten zitten in één pan en tóch is deze fregola met zeefruit en tomaten alles behalve saai.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1elolijfolieextra vergine
1uifijngesneden
1venkelfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
3laurierblaadjes
4elverjus* of witte wijn
5takjestijmblaadjes gerist
2takjesoreganoblaadjes geplukt + extra voor garnering
750mlgezeefde tomatenpassata
500mlvisbouillon
½tlchilivlokken
250gfregolakleine Sardijnse pasta van tarwegries, mediterrane supermarkt
500gstevige witvisfilet**in grote stukken
2pijlinktvissencalamari, in dunne ringen
8garnalengroot, rauw, gepeld maar mét staartje en zonder zwarte darmdraad
16mosselenpanklaar, vers
1citroenbio, rasp
instructies
Verhit de olie op matig tot hoog vuur in een grote pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Schep hierin de ui, venkel en knoflook met de laurierblaadjes 7-8 min. om tot ze glazig zijn. Voeg de verjus, tijm en oregano toe en schep nog 2 min. om tot de vloeistof enigszins verdampt is.
Draai het vuur hoger en voeg de gezeefde tomaten, bouillon en chilivlokken toe. Breng aan de kook en schep de fregola erdoor. Laat op matig tot hoog vuur 10 min. pruttelen tot de fregola bijna gaar is en voeg zo nodig extra water toe. Schep regelmatig om.
Voeg de vis, schaal- en schelpdieren en de citroenrasp toe en verwarm afgedekt nog ± 4 min. tot alles precies gaar is en de mosselen geopend zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel over kommen en garneer met extra oregano.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Verjus is het sap van onrijpe druiven, te koop bij delicatessenwinkels en online.** Neem bijv. schelvis, koolvis en wijting of kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde witviskeuze.Recept: Shannon Harley. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten