Als visliefhebber wil je het soms zo: niet één vis, maar een kom vol heerlijk zeefruit. Garnalen, sint-jakobsschelp én pijlinktvis, deze zeefruitsalade zit er vol mee.
kooktijd35 minutesminutes
Marineren1 hourhour
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
1elolijfolieextra vergine
2chilipeperszonder zaadjes, fijngesneden
1stengelcitroengrassereh, alleen het wit, heel fijn gesneden
4tlgemberwortelfijngeraspt
500gpijlinktvisschoongemaakt, kruiselings ingekerfd, in driehoekjes*
300ggarnalengroot, rauw, gepeld maar staart eraan gelaten
100mlkokosmelklight
½tlbasterdsuikerbruin
limoensapnaar smaak
2bosjesgroene aspergesonderkantjes eraf
12sint-jakobsschelpenzonder kuit
15gkorianderblaadjes
15gmuntblaadjes
200gmeerkleurige tomaatjesgehalveerd
bosjewaterkerszonder dikke steeltjes
ook nodig:grote grillpan of 2 kleinebusje oliespray of extra olie om de schaaldieren mee te bestrijken
instructies
Klop 3 tl van de olie met de helft van de chilipepers, de helft van het citroengras en de helft van de gember door elkaar in een ondiepe kom van glas of aardewerk. Schep hierin de inktvis en garnalen om en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de rest van de chilipepers, citroengras en gember tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken in 2-3 min. Voeg de bruine suiker en het limoensap naar smaak toe. Laat de dressing afkoelen.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Spray de asperges en sint-jakobsschelpen licht in met olie of bestrijk ze dun met olie. Gril de asperges in 1-2 min. per kant beetgaar. Gril de pijlinktvis, garnalen en sint-jakobsschelpen in 1-2 min. per kant gaar. Schep op een bord.
Schep in een schaal de asperges, kruiden, tomaatjes en waterkers door elkaar. Verdeel de zeevruchten erover en besprenkel met de dressing.