aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Een goed gevulde kom met onder meer quinoa, olijfolie, amandelen, koftaballetjes, oertomaten en plakjes feta. Ook handig: alles zit in één kom, dus neem deze amandel-koftaballetjes met oertomatensalade gerust mee het zonnetje in.
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
200gdriekleurenquinoa
500glamsgehakt
1teenknoflookgeperst
2tlgaram masalageroosterd
120gamandelengeroosterd, grof gehakt
3elolijfolie
150golijvengemengd
400goertomatenkleingesneden
1bosjemuntblaadjes geplukt
voor erbij:plakjesfeta
sinaasappel-knoflookdressing
1sinaasappelbio, rasp en sap
snufgaram masalageroosterd
1teentjeknoflookgeperst
6elolijfolieextra vergine
instructies
Kook de quinoa in een pan met kokend water in ± 10 min. gaar. Giet af.
Maak in een kom het gehakt aan met de knoflook, garam masala, 1 tl zeezout en de helft van de amandelen. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Draai nu snel ± 40 balletjes van het gehaktmengsel en bak steeds een portie gaar in 6-8 min. gaar, terwijl je ze af en toe omschudt in de pan. Schep in een voorverwarmde kom en houd warm. Schud alle ingrediënten voor de dressing in een goed afgesloten potje door elkaar.
Schep de quinoa in kommen. Verdeel de olijven, tomaten en gehaktballetjes erover. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de munt en de resterende amandelen en serveer met de feta.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer