Een royale kom bouillon met massa de pimentão en cannelliniboontjes, bruschetta erbij met massa de pimentão en roomkaas: echt comfortfood! En volgens Yvette van Boven kan comfortfood ook héél goed ’s zomers.
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
3stengelsbleekselderijfijngesneden
2wortelsfijngesneden
½venkelfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
6takjesmajoraanvers
2blaadjeslaurier
200mlwitte wijndroog
1lgroentebouillonzoutarm
2-3elmassa de pimentão
2cm kaas van een stuk parmezaan+ korst, zo’n punt uit de supermarkt, à 150 g
1blikblik witte cannellinibonen400 g of zelf gewelde en gekookte bonen (dat is ALTIJD lekkerder!)
bruschetta
1Italiaans broodbijv. ciabatta
1teenknoflook
olijfolieToscaans
1tlmassa de pimentão
100groomkaasvers, op kamertemperatuur
zwarte peperuit de molen
evt. peterselieplat
instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de bleekselderij, worteltjes, venkel, knoflook, de helft van de majoraan en laurier in aan. Blus af met droge witte wijn en bouillon. Roer er dan massa de pimentão door en de dikke korst (korst plus stuk kaas) van het stuk parmezaanse kaas.
Breng de soep aan de kook en laat hem dan 30 min. zachtjes trekken. Verwijder de lege takjes van de majoraan. Voeg de bonen toe en de blaadjes van de rest van de majoraan. Laat lekker doorwarmen. Snijd intussen voor de bruschetta het brood in plakken en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin.
Pel de knoflookteen en halveer hem. Wrijf hier flink mee over het brood. Giet er lekkere Toscaanse olijfolie over (niet te zuinig!). Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Meng de massa de pimentão en de roomkaas met elkaar en smeer dat er lekker dik op. Bestrooi met zwarte peper en geef de bruschetta bij een kom verse zomerbouillon bestrooid met bladpeterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 595kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 45g
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Ook Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer