aantal 4 |
hoofdgerecht, ovengerecht, simpel en snel |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
delicious.pasta is niet zomaar pasta, onze pasta is speciaal geselecteerd in een ambachtelijke pastificio in de Italiaanse Abruzzen. De pasta’s worden gemaakt van topkwaliteit harde tarwe en water uit de bergen. Dankzij het gebruik van bronzen mallen wordt de pasta licht ruw aan de buitenkant, zodat de saus er geweldig goed aan blijft plakken. Maak deze snelle pasta pesto met ricotta en proef het zelf!
kooktijd25 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
250gricotta
300gdelicious.pasta capunti
1potje pesto
1biocitroenrasp
flinke hand basilicumbladgrof gesneden
50gamandelengebakken en grof gehakt
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Los de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 30 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Roer de pesto, basilicum en citroenrasp door de pasta.
Verdeel de gebakken ricotta en amandelen erover en breng op smaak met zout en peper
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: delicious. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay