Deze eenvoudige jasmijnkoekjes zijn zo klaar. Gemaakt met thee, heerlijk voor bij de thee.
kooktijd20 minutesminutes
Opstijven/ oven1 hourhour10 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
2eljasmijnthee
125gboterzacht
110gkristalsuikerfijn
½eilosgeklopt
150gtarwebloemgezeefd + wat extra
1tlbakpoeder
22amandelenblank
instructies
Maal de jasmijnthee met bloemetjes fijn in een vijzel. Klop de boter, suiker en jasmijnthee in 5 mijn. Met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 min. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeën en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 cm lang. Wikkel ze in elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de deegrolletjes plakjes van 1 cm dik en druk in het midden een amandel. Bak de koekjes in 8 min. Lichtbruin in de oven (Pas op, ze worden snel te donker), laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
delicious.thee past perfect bij deze jasmijnkoekjes! Groene thee wordt geplukt in China en direct na de pluk verflenst, gestoomd of gewokt om z’n mooie groene kleur te behouden. Dan worden de blaadjes in de zon gedroogd. Groene thee geurt heel fris, zelfs wat grassig. delicious. groene thee bestaat uit de smaken: verbena, jasmijn, munt en citroengras.Bestel delicious.thee hierProductie: Maake Koorman. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Recepten: Ellen van Mol. Styling: Desiree van Dijk