Mm… Honing, amandelen, kokos én tahini. Ons geluk kan niet meer op met deze knapperige amandel-sesamkoekjes. Voeg nog wat kaneel toe voor nog meer smaak.
kooktijd20 minutesminutes
Oven12 minutesminutes
totale tijd32 minutesminutes
ingrediënten
155ggemalen amandelenof amandelmeel
3elkokosmeelnatuurwinkel
½tlzuiveringszout
½tlkaneel
2elkokosolie
150glichte tahini*± 8 el
80mlhoning + evt. iets extra
55gsesamzaad
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng in een grote kom de gemalen amandelen met het kokosmeel, zuiveringszout en de kaneel. Verwarm de kokosolie in een pan met dikke bodem tot hij gesmolten is. Voeg de tahini, de kokosolie en honing toe aan het amandelmengsel en meng alles goed. Voeg evt. nog iets meer honing toe. Doe het sesamzaad in een diep bord.
Draai met licht bevochtigde vingers balletjes ter grootte van 2 volle theelepels van het amandel-tahinimengsel. Rol door het sesamzaad, leg op de bakplaat met bakpapier en plet licht tot een koekje. Maak zo nog 31 koekjes.
Bak de koekjes in 9-12 min. goudbruin. Laat volledig afkoelen op de bakplaten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* De ene tahini is de andere niet. Kies er een die smeuïg en dik vloeibaar is en liefst niet te bitter. Soms ligt er een laag olie bovenop de tahini, roer de inhoud van de pot dan eerst goed door. Recept: Michelle Southan en Tracy Rutherford. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Emma Braz. Bewerking: Trudelies Schouten