aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
mediterraans |
Deze heerlijke mediterrane hoemoes zet je op tafel om lekker samen te delen. Gebruik als dip voor flatbread of groenten.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
3puntpaprika’s
1groteoverrijpe tomaat
1elcitroensap
3elkappertjes in ’t zout, fijngesneden
4elpeterseliefijngesneden
1/4teentjeknoflookgeraspt
olijfoliefrisgroene
4elamandelen
2bakjes Maza hoemoes met zongedroogde tomaat
instructies
Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan) en gril de puntpaprika’s tot ze zacht zijn en blakeren. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in repen.
Snijd het kapje van de tomaat. knijp de tomaat uit en fijn in een kom. Haal het fijngeknepen vruchtvlees eruit, hak fijn en doe weer terug in de kom.
Meng het citroensap, de kappertjes, peterselie en knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de amandelen goudbruin. Laat afkoelen.
Maak op een groot bord een mooie cirkel van 1 bakje Maza hoemoes. Verdeel de paprikarepen er losjes over. Besprenkel met de tomaten-kappertjessalsa er rijkelijk overeen. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met de knapperige amandelen. Serveer met (zelfgebakken) flatbread.