Een goede vegetarische optie voor de barbecue zijn deze spicy falafelspiesjes. De yoghurt, peterselie en citroenschijfjes zorgen voor een fris contrast tegenover de pittige harissa.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
8sjalotjesgehalveerd
2biocitroenenin 16 parten
16Maza spicy falafel
1beker Griekse yoghurt
zout
4ellekkere harissa
olijfoliefrisgroene
3elpeterseliefijngesneden
1teentjeknoflookgeperst
1bakje Mazaless salt hoemoes
instructies
Halveer de sjalotjes. Snijd de citroenen in 16 parten. Rijg de falafel, sjalot en citroen om en om aan spiesjes (4 van alles per spies).
Roer de Griekse yoghurt los met wat zout, harissa en olijfolie.
Meng flink wat olijfolie met de peterselie, knoflook en zout. Bestrijk de spiesen er rijkelijk mee. Gril de spiesen op de bbq of in een hete oven onder gril.
Roer de rest van de peterselieolie door de yoghurt. Serveer de spiesen met de harissayoghurt en eventueel wat (less salt) hoemoes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
delicious. in samenwerking met Maza. Beeld: Zelfspot