aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, voorjaar |
nederlands |
Voor een extra hartig accent kun je aan de radijssalade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toevoegen. Geen fan van haring? Kies dan voor gerookte makreel.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
500gkrieltjesin plakjes
125gdiepvriesdoperwten
1boswitpuntradijsin plakjes
2elbieslookfijngeknipt
8Hollandse nieuwe haringen*
uit de voorraadkast
1tlgrove mosterd
3elolijfolieextra vierge
1elmayonaise
2elkarnemelk of water
1sjalotjefijngesneden
instructies
Kook de plakjes kriel in 4-6 min. gaar. Voeg de laatste min. de erwten toe en kook ze met de kriel mee. Giet de kriel en erwten af en spoel onder stromend water kort koud.
Klop een dressing van de mosterd, olijfolie, mayonaise en karnemelk of water. Schep de kriel met de erwten, radijs en sjalot door de dressing.
Verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de bieslook en leg de haringen erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Deze salade is ook lekker met gerookte makreel in plaats van haring. RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN