aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
80mlkarnemelk
½tlmosterd
1elcrème fraîche
½tlcitroensap
1elolijfolie+ 2½ el
500gspruitjesschoongemaakt, gehalveerd
2tenenknoflookfijngesneden
1biocitroenrasp
2laurierblaadjes
25gparmezaangeraspt
4elmuntfijngesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix met een staafmixer de karnemelk, mosterd, crème fraîche, citroensap en 1 el olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan of braadpan op matig tot hoog vuur. Schep de spruitjes met de knoflook, citroenrasp en laurierblaadjes 3-4 min. om tot ze licht karamelliseren.
Zet de pan in de oven en bak ze nog 8-10 min. tot goudbruin en beetgaar.
Zet de ovengrill op de hoogste stand. Haal de gebakken spruitjes uit de oven en schep om met de dressing. Bestrooi ze met parmezaan en zet ze nog 3-4 min. onder de grill tot de dressing licht bindt en de kaas smelt en licht kleurt.
Bestrooi met munt en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Dave Verheul. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Bernie Smithies. Tekst: Zara Zilibowitz. Bewerking: Merijn Tol