aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Kip diavola (duivelse kip) is een heerlijke afwisseling op ‘gewone kip’. Dit typisch Italiaanse gerecht zit vol met smaak en de chilivlokken geven de kip pit. Ook fijn: het bereiden ervan kost 5 minuten, de oven doet de rest!
kooktijd5 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
1helekip± 1,4 kg, in de lengte gehalveerd, filets en dijen ingekerfd
250mlwitte wijn
80mlolijfolieextra vergine
2tlrozemarijngedroogd
2tenenknoflookin plakjes
½bosjeoreganoblaadjes gerist
1tlchilivlokkenof meer naar smaak
10courgettebloemenmet kleine courgette eraan: stempels verwijderd, bloemen in stukjes gescheurd, courgettes in plakjes
200gpolenta
2takjesrozemarijnnaaldjes fijngehakt
50gparmezaanse kaasgeraspt
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de halve kippen met het vel naar boven in een braadslee en voeg de wijn, olie, 1 tl rozemarijn, knoflook, oregano, chilivlokken en wat zout toe. Rooster de kip 45-50 min. of tot er helder sap uitloopt als je een dijbeen op het dikste punt inprikt. Maak intussen de polenta. Breng in een pan met dikke bodem de polenta met ± 1 l water aan de kook. Voeg de rest van de rozemarijn toe en kook de polenta 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas erdoor. Breng de polenta goed op smaak met zout en peper.
Schep de courgettes om in de jus in de braadslee en strooi er peper over. Serveer de kip met de courgettes en jus over de polenta.