Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
kooktijd15 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1blik ananasschijvenop siroop, 570 g, uitgelekt
2eieren
350mlmelk
2zakjes vanillesuiker
½tlkardemomgemalen
12sneden brioche- vof rozijnenbrood, van 1 dag oud
poedersuiker
vanille–ijsom erbij te serveren
instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.
Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.
Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanille–ijs.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brooddelicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi