aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
spaans |
Bewaar de rest van de tomatenaioli in de koelkast. Lekker op een sandwich of als dip voor geroosterde groenten. Gebruik vertrouwde producten net even anders. Zo is een dikke plak serranoham ideaal voor knapperige hamreepjes. Ze geven deze spaanse tuinbonen een extra hartige smaak
kooktijd30 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
2pruimtomatenzaad verwijderd
4elolijfolie
600gtuinbonen vers uit de peul of diepvries
5tenenknoflookfijngesneden
2uienfijngesneden
4elmayonaise
2puntpaprika’szoete rode, in reepjes
100gserranoham1-2 dikke plakken, in reepjes
4eieren
2bosjes platte peterseliegrofgesneden
8sneetjes speltbrood
instructies
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en vocht, snijd de helften iets kleiner en leg ze op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de tomaten 25 min. Kook intussen de verse of bevroren tuinbonen 3 min. in water met zout. Giet ze af.
Laat de tomaten iets afkoelen. Pureer ze met de staafmixer of in de keukenmachine met 3 tenen knoflook. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de laatste 2 tenen knoflook, paprika en ham 5 min. zonder te kleuren. Schep de tuinbonen erdoor en bak ze in 4-6 min. beetgaar. Kook intussen de eieren in 4 min. zacht.
Giet de eieren af, spoel ze koud en pel ze. Breng de tuinbonen op smaak met de peterselie, zout en peper. Schep de tuinbonen op 4 borden. Leg er een eitje op en serveer met het brood en een lepel tomatenaioli.