aantal 8 |
hapje, voorgerecht |
feestelijk, weekend |
|
Begin 2 dagen of evt. nog iets langer van tevoren aan dit recept.
kooktijd15 minutesminutes
Afkoelen/ intrekken1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
ingrediënten
1kgzalmfilet* met velalle graten verwijderd 150 g golden syrup** of keukenstroop
100gfijn zeezout
1elvenkelzaad
3elEngels mosterdpoeder*
2tlgekneusde zwarte peperkorrels
rasp van 2biocitroenen
licht roggebrood of desembroodboter en citroenpartjes, voor erbij
instructies
Leg de visfilet met het vel omlaag op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de stroop in een kleine pan met dikke bodem op laag vuur al roerend 2 min. Neem van het vuur. Roer het zout, venkel- zaad, mosterdpoeder en de peper erdoor. Laat afkoelen.
Bestrijk de visfilet met het afgekoelde stroopmengsel, bestrooi met citroenrasp en wikkel strak in plasticfolie. Laat 1 uur intrekken bij kamertemperatuur. Laat 2 dagen of langer marineren in de koelkast.
Neem de visfilet uit de folie, schraap het stroopmengsel er met de botte kant van een mes af en dep droog met keukenpapier. Laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd de visfilet dwars in schuine plakjes met een scherp mes of trancheermes los van het vel. Serveer met beboterd brood en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Voor dit recept kun je ook zalmforel- of regenboogforelfilet nemen. ** Golden syrup is bij ruim gesorteerde supermarkten en delicatessenzaken te koop, of online. Evt. kun je ook keukenstroop gebruiken, maar dat heeft een zwaardere melassesmaak en is donker. Mosterdpoeder is te koop bij delicatessenzaken, sommige supermarkten en bij winkels met Engelse ingrediënten. Of bestel het online.Recepten: Mike Mcenearney. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten