Eintopf is te vergelijken met onze eenpanner. Vaak is het een maaltijdsoep of stoofgerecht, gemaakt met allerlei ingrediënten. Zo is eintopf vroeger ook ontstaan: van restjes – wat dan ook – werd toch iets lekkers gemaakt. Vandaag een recept met eintöpf met kip, pompoen & bonen.
kooktijd25 minutesminutes
Stoven30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
100gspekgerookt, in blokjes
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
3scharrelkippenbouten
1tomatenpureeblikje à 70 g
1tomatenblokjes blik à 400 g
400gpompoenin blokjes
1pot witte bonen315 g, uitgelekt en afgespoeld
2elpeterseliefijngesneden
4kaiserbroodjes of ½ Duits brood, voor erbij
instructies
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak het spek met de ui en de knoflook 4 min. zachtjes. Leg de kippenbouten ertussen en bak ze in 3 min. per kant goudbruin.
Roer de tomatenpuree door het bakvet. Voeg de tomatenblokjes met de pompoen en 150 ml water toe. Stoof de kip in 30 min. afgedekt gaar.
Neem de kippenbouten uit de pan. Verwijder het vel en trek met een vork het kippenvlees van het bot. Verdeel het kippenvlees met 2 vorken in stukjes. Doe het kippenvlees terug in de pan en voeg de bonen toe. Verwarm nog 3 min.
Verdeel de eintöpf over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en geef er de broodjes of het brood bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi