De zilveren huid van zeebaars is zo mooi en smakelijk dat het zonde is hem van zijn jasje te ontdoen. Bak ‘m een paar minuutjes in hete olijfolie, schenk er wat visjus over en het resultaat is simpel maar verbluffend.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4zeebaarsfiletsvraag de visboer
2elcitroensap
3elolijfolie
visjus met witte wijn en boter
1oliescheutje
3sjalotjesfijngesneden
120gbleekselderijin stukjes
4tenenknoflookfijngesneden
200mlwijnwit
400mlvisfond
100gboterin stukjes
instructies
Wrijf de zeebaars in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken. Verhit de olijfolie en bak de filets 4-6 min. aan elke kant tot ze gaar zijn. Lekker met jus van zeebaars met witte wijn en boter en aardappelpuree.
visjus met witte wijn en boter
Verhit de olie en bak de sjalot, bleekselderij en knoflook zachtjes 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Kook dit in tot 1/3 en voeg de visfond toe. Laat dit 20-25 min. op hoog vuur inkoken tot 1/3 en zeef de saus. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Jonathan Karpathios. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Ellen van Mol