Kleine moeite groots effect, steel met Pasen de show met zelfgemaakt broodbeleg. De recepten zijn van delicious. friends De Bakkerswinkel op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
ananas-basilicumjam met kappertjes
1ananasschoongemaakt en in stukjes
200ggeleisuiker
2elkappertjes
2elbasilicumfijngesneden
tomatensalsa met peper en koriander
1vleestomaatin heel kleine blokjes
1elkorianderfijngesneden
1/3uirode, fijngesneden
1/3jalapeñopeper fijngesneden, of groene peper
1tlsherryof rodewijnazijn
1tllimoensap
mango-sinaasappeljam
1mangogeschild en in stukken
½sinaasappelongeschild in blokjes
1/2citroenhet sap
150ggeleisuiker
salsa verde
3elpeterseliefijngesneden
1uifijngesneden
1teentjeknoflookgeperst
50gkappertjes
4ansjovisfiletsfijngesneden
3elolijfolie
citroensap
instructies
ananas-basilicumjam met kappertjes
Laat de ananas in een steelpan op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de ananas met een staafmixer. Doe het mengsel terug in de pan, voeg de suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Roer de kappertjes en de basilicum erdoor en laat afkoelen.
Serveer de jam met (grove) paté en een kapperappeltje op boeren- of zuurdesembrood.
tomatensalsa met peper en koriander
Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng de salsa op smaak met zout en peper.
Maak de salsa het liefst een dag van tevoren zodat de smaken goed mengen. Zet de kom afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Serveer de salsa met cheddarkaas en wat rucola op boerenbrood.
mango-sinaasappeljam
Meng mango, sinaasappel en citroensap in een steelpan en laat alles op laag vuur 10-15 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer het fruit met een staafmixer (of gebruik een keukenmachine). Doe het mengsel terug in de pan, voeg de suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Laat de jam afkoelen. Serveer de jam met geitenkaas op zuurdesembrood, bestrooid met geroosterde, gehakte pecannoten.
salsa verde
Meng de peterselie met de ui, knoflook, kappertjes en ansjovisfilets en snijd alles nog een keer heel fijn (evt. in de keukenmachine). Meng de olie erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de salsa met serranoham en repen geroosterde paprika op landbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: De Bakkerswinkel. Amsterdam: Fotografie Louis Lemaire. Styling: Bertien Minningh