aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Eens een andere burger proberen? Deze pikante visburger is gemaakt met schelvis uit de Noordzee. Muhammara zorgt voor extra pit en is gemaakt van paprika, granaatappel en walnoten.
kooktijd20 minutesminutes
Oven12 minutesminutes
totale tijd32 minutesminutes
ingrediënten
600gschelvisfilet
4elmuhammara
1Turks brood
1venkeldun geschaafd of -gesneden
3elolijfolie
2limoenengehalveerd
1-2limoenensap
100gromaineslain repen
handvololijvenzwart, grof gehakt
1bosjekoriandergrof gesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de vis met de muhammara en rooster in de voorverwarmde oven in 12 min. gaar. Leg het brood na 4-6 min. bij de vis in de oven en bak in 6-8 min. knapperig.
Meng intussen de venkel met de olijfolie en het limoensap naar smaak. Voeg zout en peper naar smaak toe en marineer 5 min.
Neem het brood uit de oven en snijd horizontaal open. Verdeel de sla en venkel met de marinade over de onderste helft van het brood. Leg de vis op de venkel en bestrooi met de olijven en de koriander.
Dek het brood af met de bovenste helft en druk stevig aan. Snijd het brood in 4 stukken en steek in elke stuk een prikker.