We beginnen de week met een echte ‘niet-erg-light-maar-wel-erg-lekker-salade’. Maak ‘m als lunch en je komt de rest van de dag meer dan ok door! Of vorm ‘m om tot licht hoofdgerecht voor een fris begin van de avond.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
4aardappeleneven grote royale vastkokende
75gveldsla1 zakje
1handpeerstevig
250grodekoolrodekool
75mldressing kant-en-klare, met gember of honing
150ghardeblauwe geitenkaas
150mlroomzure
75gwalnoten
instructies
Boen de aardappels schoon, prik ze rondom verschillende keren in en kook of stoom ze in 25 min. gaar. Was en droog de veldsla (indien nodig). Was de peer en snijd in dunne plakjes. Meng de rodekool, veldsla en peer met de dressing.
Rasp 75 g geitenkaas fijn, meng door de zure room en breng op smaak met peper en evt. zout. Snijd de aardappels doormidden, leg ze met het snijvlak omhoog op de borden en bedek met een flinke schep geitenkaasroom. Schep de salade ernaast en bestrooi met de verbrokkelde rest van de kaas en de walnoten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën