Pak de (saté)prikkers maar uit de keukenla want we gaan spiesen! Deze heerlijk pittig-zoete kipspiesen zijn een ware verwennerij voor je gasten! Leg de kip ruim van tevoren in de marinade voor nóg meer smaak.
kooktijd35 minutesminutes
Marineren1 hourhour
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
1kgkippendijfiletsontveld en in repen marinade
500mlyoghurt
3elhoningvloeibaar
2elgrove mosterd
2eldijonmosterd
1citroensap
½tlcayennepeper
ook nodig:20 houten satéstokjes 30 min. geweekt in water of metalen spiesen van ± 18 cm lang
instructies
Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade en voeg een snufje zout en peper toe. Schenk de helft van de marinade over in een kleinere kom en zet afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Schep de stukken kip om in de grote kom met de andere helft van de marinade. Laat afgedekt minstens 1 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vouw de repen dubbel en steek ze aan de spiezen. Gooi de marinade in de grote kom weg. Leg de spiesen op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en bak ze in 10-15 min. onder de gril gaar, keer ze halverwege. Serveer met de resterende marinade in de kleine kom als dipsaus.