aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
De amandel-kruidenkorst houdt de schar lekker mals. Serveer met geroosterde tomaatjes en krieltjes uit de oven.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4takjes munt
5takjes basilicum
5takjes dille
10takjes peterselie
3grotezuurdesemboterhammenliefst oud
150ggele rozijnen
150gamandelengeschaafde
4teentjesknoflook
4kleine scharrenof zeebaarzen, schoongemaakt
olijfolie
chiliflakes
instructies
voorbereiden:
Kan vanaf ½ dag van tevoren, begin tenminste 40 min. van tevoren.
Pluk de blaadjes van de kruiden. Maal de boterhammen, met de kruiden, rozijnen, amandelen en knoflook fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met grof zout en peper. Doe de vissen in een passende ovenschaal. Bedek de vis met het kruidenbroodmengsel, maar laat de kop en staart vrij. Besprenkel met olijfolie. Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast
bereiden:
Begin 30 min. van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vis 10 min. afgedekt en daarna in 10-20 min. goudbruin en net gaar. Bestrooi met wat chiliflakes. Lekker met geroosterde tomaatjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën. Recepten: Merijn Tol. Productie: Dosia Brewer en Trudelies Schouten