De sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij! Ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd vól smaak.Probeer ook eens gebakken rijst met garnalen of doe inspiratie op met deze 54x Aziatische recepten in 30 minuten.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2volle elmosterd,mild, grof
3elgembersiroop
½citroen,sap
400gkipdijfilet,in reepjes
300gwitte rijst
350gsperziebonen
1komkommer
2elolie
1rode paprika,in reepjes
50ggezouten pinda’s,grof gehakt
2elpeterselie,grofgesneden
instructies
Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipdijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de wokgroente erover. Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en peterselie
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.