Hemels lekker: appel + noten + rozijnen + nougat-saus! Om alvast naar het weekend uit te kijken (wanneer je dit taartje kunt maken) of juist als idee voor een doordeweekse avond! En als je de vulling apart houdt van de taartbodems kun je de bodems vlak voor het serveren nog even kort opwarmen. Zo serveer je een superkrokante bodem met warme appel-karamelvulling!
kooktijd30 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
8plakjesbladerdeegroomboter
3stevigewat zure appels (elstar of jonagold)
1citroenhet sap
120gsuiker
40ghoning
60gboter
40mlslagroom
80gwalnoten
80grozijnen
80gpijnboompitten
extra nodig:kleinetaartvormpjes van 10 cm Ø
instructies
Verwarm de oven voor op 175°C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd zo groot mogelijk rondes uit elk plakje deeg. Vet de taartvormpjes in bestuif dun met bloem en bekleed de vormpjes met de deegrondes. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartjes. Knip royale stukjes bakpapier om de vormpjes te bedekken. Druk het papier op het deeg en vul de bakjes met een ‘blinde’ vulling van rijst of overjarige peulvruchten. Bak de taartjes 25-30 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in stukjes van 1½ cm en schep ze om met wat citroensap.
Verwarm de suiker met de honing in een pan op matig vuur. Neem de pan van het vuur als de suiker en de honing bruin kleuren. Voer al roerend de boter en de slagroom toe. Laat alles nog 5-7 min. zachtjes koken. Voeg na elkaar de noten, rozijnen, appel en pijnboompitten toe. Laat het mengsel iets afkoelen en vul hiermee de taartbakjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Erik van Lokven. Productie: Trudelies Schouten