aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
thais |
We eten vaak mosselen op zeeuwse of franse wijze, maar mosselen kun je heel goed combineren met andere sauzen en smaakmakers… zoals deze chili-limoenmayo!
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1biolimoensap en rasp
1ei
1tlmosterd
250mlzonnebloemolieop kamertemperatuur
5elchilisausThaise zoete
3elolie
1struik paksoiin repen
2gele paprika’sin reepjes
2stengels citroengrasgekneusd
1bosje korianderstelen en blad apart, grof gesneden
3elcurrypastaThaise rode
1blik kokosmelk400 ml
4kgmosselen
ook nodig: staafmixer
2grote(mossel)pannen*
instructies
Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Doe voor de mayo het limoensap en -rasp met het ei, de mosterd en olie in een smalle hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin, zet hem aan en trek de staafmixer heel langzaam omhoog. Zo krijg je snel en makkelijk een mooie lobbige mayonaise. Schep de chilisaus erdoor.
Controleer intussen de mosselen. Gooi kapotte schelpen en schelpen die na een flinke tik niet sluiten weg. Verhit de olie in 2 (mossel)pannen. Verdeel alles in 2 porties. Verdeel de paksoi, paprika, het citroengras en de korianderstelen over de 2 pannen en bak 4 min. Verdeel de currypasta erover en bak nog 1 min. mee.
Verdeel de kokosmelk over de pannen. Verdeel de mosselen over de groenten. Kook de mosselen met de deksels op de pannen ± 8 min. of tot alle schelpen openstaan. Schud de mosselen een paar keer om, zodat de bovenste meer naar beneden komen te liggen en alles gelijkmatig gaar wordt.
Verdeel de mosselen over 4 eenpersoons- (mossel)pannetjes of grote kommen. Schep de groenten met de mosselsoep erover en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de chili-limoenmayo.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Als je geen 2 pannen hebt, kook de mosselen dan in 2 porties.Dit recept komt uit: delicious. Hét Visboek