aantal 5 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
500gkipkarbonadesontveld en gehalveerd
750mlkippenbouillon
400gverse Shanghainoedels*
2tlwit sesamzaadgeroosterd + wat extra om te bestrooien
2tlsesamolie
2komkommersklein, geschild, in dunne linten
4bosuitjesin dunne sliertjes
1rode peperin dunne sliertjes
4elkorianderblad
half bosjewaterkersschoongemaakt
saus
2elzonnebloemolie
1tlSzechuanpeperkorrels*
70gtahin*
2tlchilisaus
1tlsesamolie
2tenenknoflookfijngehakt
1tlgemberwortelfijngeraspt
1elsojasauslicht
2elzwarte rijstazijn*
1elrijstwijn
80mlkippenbouillon
1elkristalsuikerfijn
instructies
Breng de kipkarbonades met de bouillon aan de kook in een pan op matig tot hoog vuur. Neem de pan van het vuur, dek af en laat de kip volledig gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en scheur het vlees in stukjes.
Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok op matig tot hoog vuur. Bak hierin de Szechuanpeperkorrels 30 seconden, tot het aroma vrijkomt. Schep ze (zonder de olie) op een bordje. Doe de overige ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en hak ze grof met de pulseerknop. Voeg de afgekoelde peperkorrels toe en meng alles tot een gladde saus.
Kook de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze af.
Schep de stukjes kip om met wat saus, zodat ze hier goed mee bedekt zijn, en voeg de overige ingrediënten toe. Verdeel het gerecht over kommen en strooi nog wat sesamzaad erover. Geef de rest van de saus erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Verse Shanghainoedels, Szechuanpeper en zwarte rijstazijn zijn verkrijgbaar bij de toko. De noedels kun je evt. vervangen door gedroogde noedels. Tahin is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, Turkse en Marokkaanse winkels en grote supermarktenRecept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Leesa O'Reilly