Met een knipoog naar de koudere dagen, maken we vandaag dit voordelige recept: kip met druiven, gember, knoflook en couscous. Op z’n Frans. Want zij weten zo goed wat lekker is!
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
1helekipin delen
2elolijfolie
8sjalotjesgehalveerd
1stuk (5 cm)gembergeraspt
3tenenknoflookgeplet, grof gehakt
100mlwijndroge witte
500mlkippenbouillonkokend, van tablet, + bouillon voor de couscous
2blaadjeslaurier
400gdruivengemengd, wit en blauw of wit en rood
250gcouscous
2elpeterseliefijngesneden
instructies
Kruid de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kip en sjalotjes op halfhoog vuur rondom bruin. Zet het deksel daarbij schuin op de pan, want het kan erg spatten. Neem de kip en sjalotjes uit de pan en giet evt. het teveel aan vet weg. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven vet en bak zachtjes 1 min. Doe de kip en sjalotjes er weer bij en voeg de wijn, bouillon en laurier toe. Breng tegen de kook aan en laat de kip met deksel op de pan op laag vuur nog 30 min. zachtjes stoven. Voeg na 15 min. de druiven toe en zorg dat ze goed in het vocht* liggen. Breng de kip op smaak met zout en peper.
Bereid intussen de couscous met kokende bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kijk goed hoeveel bouillon je nodig hebt, maar reken grofweg 250 ml bouillon voor 250 g couscous.
Serveer de kip met de couscous en geef er bijv. zacht gesmoorde in kwarten gesneden witlof bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bewaar het vocht evt. als basis voor een soep, of zeef het en laat het tot een mooie saus inkoken die je bij de kip serveert.Recept: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel