Deze pistachebrownies zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt zwartebessenijs, maar voor een snelle versie kan lekker kant-en-klaar roomijs natuurlijk ook.
kooktijd25 minutesminutes
Oven/vriezen1 hourhour25 minutesminutes
totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
ingrediënten
1vanillestokjemerg eruit geschraapt
350mlmelk
100gsuiker + 1 lepel extra
350mlslagroom
100gzwarte bessendiepvries
brownie
80gbloemgezeefd
1elcacaopoedergezeefd
150gpure chocolade70% cacao, fijngehakt
120gboterop kamertemperatuur
3grote eierenL
150gkristalsuiker
50gbasterdsuikerlichtbruin
50gpistachenotengeroosterd en gehakt
½sinaasappelbio, rasp
ook nodig:bakblik van 20-25 cmingevet, met bakpapier bekleed
instructies
Verwarm in de pan het vanillestokje met de merg, melk en suiker. Laat zachtjes een kwartiertje trekken tot de suiker gesmolten is. Giet in een lage wijde bak, roer de slagroom erbij en laat afkoelen. Draai het melk slagroommengsel in de ijsmachine volgens de beschrijving van ijs. Of giet het in een wijde lage, liefst metalen bak, en vries 4-5 uur in. Klop na 1 uur elk halfuur door.
Kook intussen in een steelpan de zwarte bessen met 1 el suiker en 1 el water 5 min. Laat afkoelen in de koelkast. Roer de zwarte bessen als een swirl door het ijs. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met de cacao en een snuf zout. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop de eieren met de twee suikersoorten in 10 min. dik, lichtgeel en crèmig. Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Spatel tot slot de bloem, pistachenoten, sinaasappelzest en cacao erdoor. Doe dit kort, maar zorg wel dat het goed wordt gemengd.
Giet het beslag in het bakblik en bak 20-25 min in de oven. Laat afkoelen en snijd in blokken. Serveer het ijs met de brownies, pistachenoten en de sinaasappelrasp.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Bekijk deze video: zó maak je suiker met een smaakje:
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten