Frulatte-wat?! Frulatte van fruit maak je heel simpel van melk of yoghurt en vers fruit. Het is een soort milkshake light. Een frulatte kun je maken van alle soorten fruit en omdat het fruit bevroren is, is je frulatte lekker koud. Tip: als je een voorraadje fruit aanlegt in je diepvries, heb je een frulatte in 5 min. gemaakt.
voorbereiding10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
frulatte van aardbeien
200gaardbeienbevroren
½limoenbio, sap en rasp
100mlschapenyoghurt
100mlmelk
1½elhoning
frulatte van blauwe bessen
200gblauwe bessenbevroren
½limoenbio, sap en rasp
100mlschapenyoghurt
100mlmelk
frulatte van kersen
200gkersenontpit, bevroren
200mlkarnemelk
½citroenbio, rasp
frulatte van duindoorn
2 ½elduindoornsiroop
2elcitroensap
100mlschapenyoghurtin een plat bakje of ijsblokjesvorm bevroren
100mlmelk
instructies
Doe telkens per frulatte alles apart in de blender en mix tot een schuimig, egaal geheel. Als je vers fruit gebruikt, vries dit dan eerst in 4-6 uur in. Dat gaat makkelijk en snel als je het fruit, los van elkaar, op een dienblaadje in de diepvries legt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten