aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
nederlands |
vegetarisch
Tip van Janneke: “Bij de vegetarische variant vind ik de pittige eieren perfect aansluiten. Ik maak ze niet te pittig voor de tweeling en zet de sambal apart op tafel. Als ze in de keuken helpen, mogen ze nog een lepel pindakaas in de saus laten smelten.”
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
4elzonnebloemolie
2uienin ringen
2sjalotjesfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1blik tomatenpuree140 g
2tlsambal oelek
2-3elketjap manis
2zakkenjonge kapucijnersà 400 g, diepvries
6eierenhardgekookt
voor erbij:seroendeng
gebakken uitjes
potjezoetzuur*
kropsla met vinaigrette
instructies
Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de uiringen hierin lichtbruin en krokant. Verhit in een steelpan 2 el olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree en sambal toe aan de sjalot en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en 250 ml water toe en roer tot een gladde saus.
Schep de kapucijners door de uiringen in de koekenpan en warm ze 5-6 min. goed door tot ze beetgaar zijn.
Pel de eieren, leg ze in de pittige saus en verwarm 3-4 min. zachtjes.
Schep de kapucijners op een voorverwarmde schaal. Schep de eieren met de saus in een ruime kom. Serveer de kapucijners en de eieren met schaaltjes zoetzuur, extra sambal, seroendeng en gebakken uitjes. Geef er de salade van kropsla bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*bijv. augurk, Amsterdamse uien, zilveruitjesRecepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Kringsfoodstyling. Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten