Een tortilla maken doe je zo. Investeer even tijd in het langzaam garen van de inktvis, dan wordt hij het malst. De frisse mango-avocadosalsa maakt het helemaal af.
voorbereiding15 minutesminutes
Oven2 hourshours
totale tijd2 hourshours15 minutesminutes
ingrediënten
1kginktvisschoongemaakt*
scheutje olijfolie
1chilipeperrode of groene, in ringen
limoenpartjesvoor erbij
2elpeterseliefijngehakt
klontje boter
bosjekoriandergrof gehakt (± 10 g)
mango-avocadosalsa
1rijpe avocadoin mini-blokjes
1kleine mango of ½ grote, in mini-blokjes
1kleine rode uigesnipperd
2limoenenhet sap
bosje basilicumin dunne reepjes
instructies
Verwarm de oven voor op 100°C. Doe de (ontdooide) inktvis, een scheutje olijfolie, de chilipeper, wat zout en versgemalen peper in een ovenvaste braadpan met deksel of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet de pan in de oven.
Maak intussen de salsa. Meng alle ingrediënten met elkaar en laat ± 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Prik na ± 2 uur even in de inktvis om te zien of ze beetgaar zijn. Pers limoen erover, roer een klontje boter erdoor en bestrooi met peterselie en koriander. Eet meteen warm uit de oven of koud op een tortilla, met de mangoavocadosalsa en een partje limoen erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Vraag de visboer de inktvis schoon te maken.Recepten, styling, illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer