Met een knipoog naar de Fransen (want die weten zo goed wat lekker eten is!) maken we vandaag deze courgettecake. Misschien een tikkie najaar, maar dat lijkt het sowieso wel als je naar buiten kijkt! Tip: cake die je overhoudt is de volgende dag heerlijk als koude lunch!
kooktijd30 minutesminutes
Oven55 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
2uiengesnipperd
2tenenknoflookfijngesneden
100mlzonnebloemolie+ 2 el olie + extra voor het invetten
4eieren
75mlkarnemelk
300gbakmeelzelfrijzend, gezeefd + extra om mee te bestuiven
250gcourgettegeraspt
1zakje of bakje Provencaalse kruiden*vers, blaadjes afgestroopt, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 185°C. Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.
Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.
Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.
Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.
Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel