Met wat ananas en een paar bananen uit de vriezer maak je anytime een lekkere kom yoghurt-ananasijs.
voorbereiding20 minutesminutes
Bevriezen3 hourshours
totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
ananasplakken
2elfijne kristalsuiker
4dun gesneden plakken ananas
yoghurt-ananasijs
175mldikke Griekse yoghurt
50mldikke kokosmelk*
500gananasstukjesbevroren
1banaanin plakjes, bevroren
75mlvloeibare bloemenhoningbijv. acaciahoning
2elcitroensap
snufjekaneel
2elgeroosterde grof geraspte kokosnatuurwinkel
instructies
Laat de suiker in een ruime koekenpan licht karamelliseren. Leg de plakken ananas in de pan en bak ze op laag vuur 3-5 min. totdat ze rondom mooi gekarameliseerd en wat zachter zijn. Laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor het ijs behalve de geraspte kokos in de keukenmachine en mix tot er een romige egale ijsmassa ontstaat. Schraap zo nu en dan even alles naar beneden in de machine, zodat het mes de blokjes bevroren ananas goed meepakt.
Neem het yoghurt-ananasijs uit de kom en verdeel over vier glazen en garneer met de geraspte kokos. Geef de gebakken ananasplak erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Dikke kokosmelk of coconutcream koop je bij de goed gesorteerde supermarkt of de toko.Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten