ook nodig:3springvormen20 cm Ø, ingevet, bodem met bakpapier belegd
instructies
Verwarm de oven voor op 225°C. Klop in een brandschone kom de eiwitten tot wat dikker schuim. Voeg in delen al kloppend de suiker toe en klop tot een stevig schuim.
Voeg één voor één de dooiers toe en meng kort maar goed.
Meng het roggebrood met het bakpoeder, een snuf zout en de fijngehakte noten. Schep het roggebroodmengsel luchtig door het eimengsel.
Verdeel het beslag over de 3 vormen en strijk glad. Bak de cakes in 10-15 min. in het midden van de oven gaar, ze voelen dan net stevig aan en zijn mooi goudbruin gekleurd. Laat ze 5 min. afkoelen en neem ze uit de vormen en laat op roosters verder afkoelen.
Klop intussen de slagroom met de klopvast stijf.
Meng de jam met het citroensap en bestrijk de cakes ermee. Zet de lagen op elkaar en verdeel de slagroom erover. Bestrooi met de grof gehakte noten en evt. cacaonibs.