Er zijn van die dagen dat je liever niet naar buiten wilt. Je op de bank nestelen met een delicious. en een lekker warm kopje chocolademelk is dan de beste optie. delicious. chocolademelk met kardemom en gember, dat wel. Dus heel even van die bank af, want de enige, echte pure chocolademelk maak je zelf!
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
150gchocolade bitter, van goede kwaliteit
900mlmelkvolle
1/2elgemberpoeder
2kardemompeulenzaadjes geplet (of kardemompoeder)
instructies
Verwarm 600 ml melk en smelt de bittere chocolade erin, voeg gemberpoeder en geplette kardemomzaadjes toe. Laat de melk ± 5 min. trekken. Klop de melk goed door en voeg suiker naar smaak toe.
Klop de rest van de melk schuimig met een melkklopper of schuim de melk op met het espressoapparaat. Schenk de chocolademelk door een zeefje in 4 glazen of kopjes en schep het schuim erbovenop.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Dennis Brandsma. Styling: Desiree van Dijk