Wij ontbijten het liefst lekker uitgebreid. Al dan niet rekken we dat uit tot lunchtijd… Dit recept wordt extra lekker als je je eigen favoriete fruit gebruikt!
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
40gboter
3sneetjes roggebroodFries, donker, verkruimeld
1elsuikerbruine basterd + extra voor garnering
1mangoeetrijp, vruchtvlees in stukjes
200gaardbeien
200gbosvruchtendiepvries, ontdooid
500gvanillekwark
instructies
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de roggebroodkruimels 2-3 min. Voeg de bruine suiker toe en bak kort mee, het karamelliseert licht. Verdeel de helft van het mengsel over 4 wijde glazen of glazen schaaltjes.
Meng al het fruit en verdeel de helft over het roggebrood in de glazen. Verdeel daarover de helft van de vanillekwark en maak zo nog een serie laagjes. Bestrooi met een klein beetje bruine basterdsuiker.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Producten en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart