Ook op zaterdag- en zondagochtend staan we graag in de keuken. Misschien juist wel omdát het zondag is. Wil je snel klaar zijn, maar ook lekker ontbijten? Maak dan onderstand recept voor kruidenroerei met toast en bacon. In 15 minuten staat een delicious.ontbijt op tafel!
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd14 minutesminutes
ingrediënten
5elolijfolie
½tlkurkumakunjit
1teenknoflookgeperst
6sneetjes witbroodontkorst, diagonaal gehalveerd
4plakjesbacon
5eieren
75mlslagroom
2elfijngesnedenplatte peterselie
2elbieslookgeknipt
75ggeitenkaasharde, geraspt
instructies
Verwarm 3 el olie op laag vuur in een grote koekenpan en bak hierin de kurkuma en knoflook ½ min. Leg de driehoekjes brood erin en bak ze aan beide kanten mooi goudgeel. Neem uit de pan en verdeel over 4 (voorverwarmde) bordjes. Bak de bacon in de pan knapperig en leg bij de toast.
Klop de eieren met de slagroom los en roer de kruiden (houd iets voor garnering achter) en zout en peper naar smaak erdoor.
Verwarm nog 2 el olie in de koekenpan op half hoog vuur en giet het eimengsel erin. Laat zachtjes stollen in 2-4 min., roer regelmatig, maar ook niet al te vaak door het eimengsel, zodat het gelijkmatig kan stollen. Het ei moet nog wel zacht blijven en niet droog worden, reken erop dat het nog iets nagaart. Strooi vlak voordat je de pan van het vuur neemt de kaas erover. Verdeel het roerei over de stukjes toast en garneer met de achtergehouden kruiden. Lekker met wortel-sinaasappelsap of een ander sapje als kiwisap.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie en recept: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart