aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, salade |
zomer |
|
Vanmiddag gaan we voor een lekkere maaltijdsalade. Mét gerookte kip. En tuinbonen. En rauwe ham. En rucola. En kerstomaatjes. Kortom: een lekkere en gezonde salade!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
350-400gkipfiletgerookt
6elolijfolie
6plakjeshamrauw, bijv. Parma-, Ganda- of Serranoham
2kropjeslittle gemin kwarten
4kleine takjeskerstomaatjesof knip grotere takken in stukken
2kgtuinbonenniet gedopt, vers.
4takjesbonenkruidof 1 el gedroogd bonenkruid
1zakrucola± 75 g
± 150 mldressingromig, kant & klare
instructies
Snijd de kipfilet over de lengte in hele dunne plakjes. Verwarm de koekenpan met 1 el olie en bak de ham hierin knapperig, laat uitlekken op keukenpapier en scheur in stukjes.
Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de kwarten little gem en tomaatjes met wat olie, bestrooi met zout en peper en leg ze samen in de grillpan. Gril ze op halfhoog vuur in 3-5 min. rondom bruin, keer de sla regelmatig.
Kook ondertussen de tuinbonen voor de salade in ruim water met 1 el zout en het bonenkruid in 5-8 min (afhankelijk van grootte) beetgaar, giet door een zeef en laat uitlekken.
Meng de tuinbonen, rucola, en kip tot de basis van de salade en verdeel over 4 bordjes. Leg de tomaattrosjes en slakwarten bij de basissalade en schenk de dressing erover. Garneer de salade met de ham. Lekker met brood of frietjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Diepvriesgroente: Je kunt ook diepvriestuinbonen nemen voor de salade, dan hoef je niet te doppen. Maar verse zijn nu in het seizoen en ontzettend. Reken per persoon op minimaal 500 g ongedopte tuinbonen voor bovenstaand saladerecept.Productie en recept: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart. Bewerking: online redactie delicious