Herfst is hét seizoen voor pompoen. Dús mag een pompoenrecept niet ontbreken! Maar dan wel á la delicious: roosteren in de oven, husselen met het oh zo lekkere venkelzaad en dippen in een citroenmayo.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd5 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1kleinepompoen
1tlvenkelzaadtoko, natuurwinkel
3elolijfoliemilde
½citroeningemaakt, Turkse of Marokkaanse winkels
100mlcitroenmayonaise
zoutflakesvoor erover
instructies
Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften (mét schil) in gelijke partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad, besprenkel royaal met olie.
Halveer de gekonfijte citroen, verwijder het zachte vruchtvlees en snijd de schil fijn. Meng de mayonaise met de citroenschil en breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de pompoen in 10-15 min. gaar in het midden van de oven. Bestrooi evt. met wat zoutflakes. Schep halverwege een keer om. Serveer de warme pompoenpartjes met de citroenmayo.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en foodstyling: Nadia Zerouali. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Trudelies Schouten