Heb je het geluk dat je een middag vrij bent? Maak dan deze lazy lamsstoof. Neem eerst het boodschappenlijstje over en kijk wat je al in huis hebt. Ga even langs de Islamitische slager voor 4 mooie stukken bovenpoot van het lam. Het recept is niet moeilijk, maar het gerecht moet wel 2 uur stoven. Geloof delicious.; dat is het waard.
kooktijd40 minutesminutes
Stoven2 hourshours
totale tijd2 hourshours40 minutesminutes
ingrediënten
4 à 300 glamsschenkels
zout en peperversgemalen
25gboter of margarine
1wortelin schijfjes
1grote uifijngesneden
3teentjesknoflookgeperst
1stengel bleekselderijin schijfjes
2chilipepertjesgedroogd, pepperoncini, fijngemalen in de vijzel
4paprika’szaden en lijsten verwijderd, in repen
2eltomatenpuree
300mlwijnrood
300mlrunderbouillon
2takjes rozemarijn
2elcitroensap
extra nodig: keukenpapier, staafmixer
instructies
Dep de lamsschenkels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan, bak de schenkels hierin in ± 5 min. rondom bruin en neem ze uit de pan.
Voeg de wortel, ui, knoflook, bleekselderij, chilipeper en paprika toe en bak de groenten ± 5 min. zachtjes in het braadvet van de schenkels. Roer de tomatenpuree door de groenten, bak deze ± 1 min. mee en schenk dan de wijn en bouillon erbij. Leg de schenkels en de takjes rozemarijn erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat de schenkels ± 2 uur stoven. Voeg wat extra bouillon of wijn toe als de saus te dik wordt.
Neem de gare schenkels uit de saus, pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer de schenkels met de saus. Lekker met saffraanrisotto.
Voedingswaarde:
calorieën: 550kcal
|
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
Tip: van de paprikasaus houd je veel over. Je hebt deze hoeveelheid nodig om te kunnen stoven, maar het is te veel voor bij de schenkels. Wat je aan saus overhoudt, kan je prima als soep of pastasaus gebruiken.