Volle wind tegen, dalende temperaturen en overal liggen gouden blaadjes; de herfst is in full swing! Vier de pracht van de herfst met deze Italiaanse wilde-paddenstoelenbruschetta. Simpel en snel, maar oh zo lekker!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
60mlolijfolieextra vierge, plus extra voor het bestrijken van het brood
30gboterongezouten
300gpaddenstoelengemengd, grote exemplaren gehalveerd
2sjalotjesfijngehakt
3tenenknoflook2 fijngehakt, 1 gehalveerd
60mlwijndroge witte
4snedenbrood uit de houtoven of zuurdesembrood
2elbladpeterseliegehakt
instructies
Verhit de olie met 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen 1-2 minuten tot ze zijn geslonken. Neem uit de pan en zet weg. Draai het vuur lager. Voeg de resterende 15 g boter met de sjalotjes en gehakte knoflook toe aan de koekenpan. Bak al roerend 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en verhit 2-3 min. tot het vocht is verdampt. Doe de paddenstoelen terug in de pan en houd warm.
Verhit intussen een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de extra olie, rooster ze dan 2 minuten aan elke kant in de grillpan of tot ze licht gestreept zijn. Wrijf een kant in met de snijkant van het resterende teentje knoflook.
Roer de peterselie door het paddenstoelenmengsel, breng op smaak met zout en peper, schep op het gegrilde brood en serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kristen Wilson