aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1½lkippenbouillon
3elolijfolie+ extra voor erbij
1uifijngesneden
3tenenknoflookfijngesneden
500garboriorijst
100mlcrème fraîche
50gparmezaanse kaas + extra voor erbijversgeraspt + extra voor erbij
500gdiepvriestuinbonengeblancheerd, afgespoeld en uit vliesjes gedrukt
50gboter
500gkrabvleesvan gekookte verse krabbenpoten of uit blik
1citroenbio, sap en rasp
½bosjebieslookgesnipperd
instructies
Breng de kippenbouillon in een pan op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verhit de olie op matig vuur in een steelpan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al omscheppend 3-4 min.
Doe de rijst erbij en roer elke 2 min. Schep lepel voor lepel de hete bouillon erbij en roer steeds tot de bouillon is opgenomen. Ga door tot de bouillon op is en de risotto beetgaar in ± 20 min. Haal van het vuur en schep de crème fraîche, parmezaanse kaas, tuinbonen, boter en het krabvlees erdoor. Schep voorzichtig om en laat ± 2 min. doorwarmen. Voeg de citroenrasp en het citroensap en wat zout en peper toe.
Bestrooi de risotto met bieslook, munt en nog wat parmezaan. Besprenkel met wat olijfolie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Matt Morgan. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol