In onze keukens blijft het tijdens het koken vaak netjes, maar met 1 gerecht móet het wel een zooitje worden: Eton Mess. Maar dan wel een zinderend zooitje met scharlakenrode frambozen, adellijke aardbeien & knapperige verkruimelde vanille meringues.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
250gframbozen
50gkristalsuikerfijn
450gaarbeienkroontjes verwijderd, in vieren gesneden
150mlslagroom
150mlGriekse yoghurt
40grammeringuesdelicious. vanille, ongeveer 7 stuks, verkruimeld
instructies
Verwarm in een steelpan de frambozen met de suiker 5 min. op zeer laag vuur tot ze sap vormen en laat afkoelen. Pureer ze kort met de staafmixer en wrijf door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Klop de slagroom lobbig (niet stijf). Doe de aardbeien, frambozenpuree, room, yoghurt en meringues in een kom. Schep alles nsel en losjes door elkaar, doe het mengsel over in vier coupes en serveer het direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Ian Wallace. Receptuur: Valli Little. Styling; Michelle Noeranto