gembervers, stukje van ± 3 cm, geschild en fijngesneden
2lente-uitjesin schuine stukken van ± 3 cm
½teenknoflookfijngesneden
200gtaugé
10gkoriandervers, fijngesneden
1elsesamzaadlicht geroosterd in een droge koekenpan
instructies
Verhit een wok of wat diepere koekenpan goed heet. Voeg de zonnebloemolie toe en direct erna de gamba’s. Roerbak ze in 2-3 min gaar en net roze van kleur. Voeg in de laatste min. de knoflook toe.
Haal de gamba’s uit de pan en leg afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik op een bord.
Draai voor de taugé het vuur iets lager, voeg de sesamolie, rode peper, gember, lente-ui en knoflook toe en roerbak 1-2 min. Voeg dan de taugé toe en roerbak kort mee.
Meng het knapperige taugémengsel met de gamba’s op een ruime schaal en bestrooi met koriander en sesamzaad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Receptuur: Kirsten Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings