Homemade burgers zijn natuurlijk het allerlekkerst! Dit keer maken wij 'm met kipgehakt, avocado, bacon en cheddar. Werkelijk verrukkelijk. Lekker voor erbij: spicy friet met garam masala.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
600grkipgehakt biologisch, ongekruid
1eidooier
½elsalie
4broodjesbijv. Italiaanse bollen
8-12blaadjessla
12plakkentomaat
12plakjeskomkommer
12plakjesaugurk
1uirode, in halve ringen
4plakken cheddar
8plakken bacon
1avocadoontpit, in plakken
olie om te bakken
mosterd mayonaise
1eierdooier
1elwittewijnazijn
700mlplantaardige olie
1elmosterd
versgemalen peper
snuf zout
instructies
Doe het kipgehakt in een grote kom en voeg de eierdooier, salie en fijn zeezout en versgemalen peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het vlees in 4 porties en vorm ze tot burgers.
Beleg het brood met de sla, tomaat, komkommer, augurk en de rode ui. Bak de burgers in de olie in 4-6 min. aan beide kanten gaar. Leg de cheddar 2 min. voor het einde op de burgers om te smelten. Bak intussen de bacon knapperig. Leg de kipburger op het brood, dan de bacon en avocado en vervolgens de mosterdmayonaise.
Voor de mosterd mayo: Mayo maak je het handigst in een keukenmachine, kitchen-aid of met de handmixer.
Doe alles, behalve de olie, in de kom van de keukenmachine en zet hem op de hoogste stand. Schenk eerst druppelgewijs en daarna steeds sneller de olie erbij. Let op dat de olie steeds snel opgenomen wordt. Als de olie er te snel bij gaat of als je te veel olie gebruikt, kan de mayonaise gaan schiften. Blijf olie bijschenken tot je een stevige massa krijgt die niet van een lepel afdruipt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Receptuur: De Burgemeester. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus