Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam.Maak ook eens deze Italiaanse burger met parmezaan en bacon.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500glamsgehakt
3eldelicious.rub voor bij het vlees
3elolijfolie
4hamburgerbroodjes
2kropjeslittle gemin partjes
2tomatengroen, in plakjes
1rode uiin halve ringen
3eldelicious.jam peer+ specerijen
voor erbij:delicious.groentechips
instructies
Meng het gehakt met 2 el van de delicious.rub en zout naar smaak. Vorm van het gehakt met vochtige handen 4 stevige burgers. Bestrooi de burgers met de rest van de rub.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamsburgers in 8-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie 5 min. rusten.
Halveer de broodjes horizontaal. Leg ze, eventueel in 2 porties, op het snijvlak in het hete burgervet en bak in 1-2 min. knapperig.
Leg de sla met de burgers op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de tomaat, ui en delicious.jam erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een prikker door. Leg de burgers op 4 borden en geef er wat delicious.groentechips bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi